De wereld van

Wildplukken

In het wilde weg neemt je mee in de wereld van het wildplukken.
Het is spannend om te ontdekken wat de natuur ons voor heerlijks te bieden heeft.
De berm, het veld en je tuin zullen nooit meer dezelfde zijn.

Wildplukken

Ga samen met collega’s, vrienden of familie mee met Leah op pad en ontdek hoe eetbaar jouw omgeving is.

 

Weet je dat je een heerlijke pesto kunt maken van zevenblad, een lekkere soep met hondsdraf en een frisse salade van vogelmuur? Gezond en verrassend lekker! Laat je verrassen door de smaken van de natuur en ontdek nieuwe mogelijkheden.

Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten. Heerlijke groenten en kruiden staan volop in de berm, het veld of het bos. Leer welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je er heerlijke gerechten van kunt maken.

Lentecursus

In zes lessen en één excursie maak je kennis met eetbare planten. De theorie komt aan bod maar ook de praktijk, elke avond maken we lekkere gerechtjes met de planten.  Zo leer je ze niet alleen herkennen maar ook toepassen.

Onderwerpen

Herkennen van planten
De belangrijkste plantenfamilies
Eetbare planten in dit seizoen
Koken met eetbare planten
Voedingswaarde van planten
Geneeskrachtige werking van planten

Data: Nader bekend te maken
Locatie: De Wilde Engel, Kerkpad Noord 17 Veendam.
Prijs: € 140,00 per persoon 

Herfstcursus

In de herfst vind je eetbare planten, bessen en paddenstoelen.Leer je eigen voedsel uit het wild herkennen, oogsten en gebruiken en ineens staat de natuur vol eetbare schatten.  We werken met foto’s, boeken en de planten zelf. Je leert ze herkennen, op naam brengen en gebruiken. Elke avond maken we lekkere gerechtjes met de planten. 

Onderwerpen:
Herkennen van planten, de belangrijkste plantenfamilies
Eetbare planten en bessen in dit seizoen, eetbare paddenstoelen
koken met eetbare planten, bewaren en inmaken van de oogst,
geneeskrachtige werking van planten

Data:
Dinsdag 18 september, 19.30 – 22.00 uur
Zaterdag 29 september, 10.00 – 12.30 uur 
Dinsdag 2 oktober, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 16 oktober, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 30 oktober, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 13 november, 19.30 – 22.00 uur
Dinsdag 27 november, 19.30 – 22.00 uur

Locatie: De Wilde Engel, Kerkpad Noord 17 Veendam.
Prijs: € 140,00 per persoon

Wintercursus

Ook in de winter kun je oogsten uit het wild: vogelmuur, witte dovenetel, kleefkruid. En wortels van bijvoorbeeld teunisbloem, paardenbloem en wilde peen. Je maakt kennis met planten die je in de winter kunt vinden. We gebruiken veel beeldmateriaal en je gaat zelf met de planten aan de slag. We gaan koken met eetbare planten, graven wortels op en bespreken meegebrachte planten. Hierdoor leer je ze (her)kennen en toepassen. 

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen:

Herkennen van planten, de belangrijkste plantenfamilies, eetbare planten in dit seizoen, verschillende groeistadia van planten, koken met eetbare planten, geneeskrachtige werking van planten, eetbare winterpaddenstoelen

Data: nader bekend te maken
Locatie: De Wilde Engel, Kerkpad Noord 17, 9644 VN Veendam
Prijs: € 140,00 per persoon 

Weekendcursus

Je leert welke planten eetbaar zijn en waar je op moet letten bij het plukken. De theorie komt aan bod, maar ook veel praktijk. We gaan verschillende gerechtjes maken met wilde groenten en kruiden en gaan op excursie. Zo leer je de planten goed kennen en kun je straks zelf de ingrediënten voor je wilde planten maaltijd verzamelen. Enige plantenkennis is handig, maar niet noodzakelijk. Zowel voor de beginner als voor de gevorderde wildplukker komen interessante onderwerpen aan bod. 

Onderwerpen: Welke groenten en kruiden kan ik plukken uit de natuur? Welke planten horen bij dit seizoen? Hoe kan ik de planten herkennen? Waar kan ik veilig oogsten? Wat zijn de belangrijkste giftige planten? Hoe verwerk ik mijn wildpluk oogst?
De behandelde lesstof en de recepten krijg je per keer toegestuurd via de mail.

Data: nader bekend te maken

Locatie: Hotel Restaurant Rikus, Hoofdstraat 10, 9463 PC Eext 

Indien gewenst kun je een overnachting boeken in Hotel Restaurant Rikus. Kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Neem voor de prijzen en beschikbaarheid contact op met Rikus

Prijs: € 95,00 per persoon 

Vraag maar raak

Contact